A autovehiculele mai vechi de 10 ani;
B autovehiculele cu sistemele de frânare şi de direcţie grav avariate;
C autovehiculele cu inscripţia „ŞCOALĂ”.
A dispozitivele cu lumini intermitent-alternative roşii şi stingerea semnalizării reprezentată de lumina albă intermitentă;
B semnalele luminoase intermitente de culoare albă;
C dispozitivele optice cu lumini alternative roşii şi albe.
A prin ridicare;
B prin tragere;
C prin împingere.
Auto DRPCIV
A să vă deplasaţi cu atenţie pe sectorul de drum îngustat;
B să acordaţi prioritate numai autocamioanelor şi autobuzelor care circulă din sens opus;
C să acordaţi prioritate vehiculelor care circulă din sens opus.
A respectaţi semnificaţia indicatorului rutier;
B respectaţi semnificaţia culorii semaforului;
C circulaţi cu atenţie şi acordaţi prioritate de trecere vehiculelor de pe drumul transversal.
OUG - Articolul 31

Participanţii la trafic trebuie să respecte regulile de circulaţie, semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier, precum şi semnificaţia diferitelor tipuri de mijloace de semnalizare rutieră, în următoarea ordine de prioritate:
a) semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier;
b) semnalele speciale de avertizare, luminoase sau sonore ale autovehiculelor, prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) şi b);
c) semnalizarea temporară care modifică regimul normal de desfăşurare a circulaţiei;
d) semnalele luminoase sau sonore;
e) indicatoarele;
f) marcajele;
g) regulile de circulaţie.
Auto DRPCIV
A trebuie să permiteţi trecerea autocamionului;
B aveţi voie să viraţi înaintea autocamionului;
C trebuie să permiteţi numai trecerea autoturismului.
Auto DRPCIV
A autoturismul, autocamionul, motocicleta;
B autoturismul, motocicleta, autocamionul;
C autocamionul, autoturismul, motocicleta.
A conducătorii de vehicule fără experienţă în conducere;
B conducătorii de vehicule cu atestat profesional;
C pietonii, îndeosebi copiii şi persoanele în vârstă.
A datele de stare civilă ale persoanei;
B poziţia în care a fost găsită victima;
C ora şi minutul aplicării garoului.
A rândul din stânga;
B rândul din dreapta;
C oricare dintre rânduri.
Regulament - Articolul 107

(1) La intersecţiile prevăzute cu indicatoare şi/sau cu marcaje pentru semnalizarea direcţiei de mers, conducătorii de vehicule trebuie să se încadreze pe benzile corespunzătoare direcţiei de mers voite cu cel puţin 50 m înainte de intersecţie şi sunt obligaţi să respecte semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor.
(2) La intersecţiile fără marcaje de delimitare a benzilor, conducătorii vehiculelor ocupa în mers, cu cel puţin 50 m înainte de intersecţie, următoarele poziţii:
a) rândul de lângă bordura sau acostament, cei care vor să schimbe direcţia de mers spre dreapta;
b) rândul de lângă axa drumului sau de lângă marcajul de separare a sensurilor, cei care vor să schimbe direcţia de mers spre stânga. Când circulaţia se desfăşoară pe drumuri cu sens unic, conducătorii de vehicule care intenţionează să vireze la stânga sunt obligaţi să ocupe rândul de lângă bordura sau acostamentul din partea stânga;
c) oricare dintre rânduri, cei care vor să meargă înainte.
(3) Dacă în intersecţie circulă şi tramvaie, iar spaţiul dintre şina din dreapta şi trotuar nu permite circulaţia pe două sau mai multe rânduri, toţi conducătorii de vehicule, indiferent de direcţia de deplasare, vor circula pe un singur rând, lăsând liber traseul tramvaiului.
A respectaţi semnificaţia culorii semaforului;
B respectaţi semnificaţia indicatorului rutier;
C respectaţi semnificaţia semaforului şi acordaţi prioritate de trecere vehiculelor care circulă pe drumul prioritar.
A să administraţi medicamente din trusa de prim ajutor;
B să imobilizaţi eventualele fracturi;
C să controlaţi respiraţia şi bătăile inimii.
Explicație:
În cazul unui accident în care victima și-a pierdut cunostința, prima măsura va fi să vă asigurați că victima este în viață, controlând respirația și bătăile inimii. Aceasta manevra se execută prin căutarea pulsului în artera carotidă. Artera carotidă se poate palpa pe partea laterală a gâtului la doi-trei centimetri distanță de cartilajul tiroid (mărul lui Adam). Căutați pulsul la artera carotidă atat pe partea dreaptă cât și pe partea stângă a gâtului.
Auto DRPCIV
A nu, deoarece treceţi de axul drumului;
B da, manevra este regulamentară;
C nu, deoarece marcajul orizontal interzice manevra.
Regulament - Articolul 77

(2) Marcajul longitudinal format dintr-o linie continuă simplă sau dublă interzice încălcarea acestuia.

Regulament - Articolul 78

Marcajul longitudinal format dintr-o linie discontinuă simplă sau dublă permite trecerea peste acesta, dacă manevra sau reglementările instituite impun acest lucru.

Regulament - Articolul 79

(3) În cazul marcajului longitudinal format dintr-o linie continuă şi una discontinuă alăturate, conducătorul de vehicul trebuie să respecte semnificaţia liniei celei mai apropiate în sensul de mers.
Auto DRPCIV
A tramvaiul 1, tramvaiul 2, autoturismul;
B autoturismul, tramvaiul 1, tramvaiul 2;
C tramvaiul 1, autoturismul, tramvaiul 2.
Explicație:
Legea veche (inainte de 2007) era asa: Art. 132. - Vehiculele grele, lente sau agabaritice ori cele care se deplaseaza cu viteza redusa trebuie conduse numai pe banda de langa acostament sau bordura, daca in sensul de mers nu este amenajata o banda destinata acestora. Art. 166. - (1) Cand doua vehicule se apropie simultan de o intersectie, venind de pe drumuri publice pe care nu sunt instalate indicatoare de prioritate, vehiculele care vin dinspre dreapta au prioritate de trecere. (2) Are prioritate si vehiculul care circula pe un drum public pe care este instalat indicatorul cu semnificatia "Drum cu prioritate" ori "Prioritate fata de circulatia din sens invers" sau care se apropie de o intersectie unde este instalat indicatorul cu semnificatia "Intersectie cu un drum fara prioritate". (3) Au prioritate de trecere autovehiculele prevazute la art. 32 alin. (1) lit. a) si b) din ordonanta de urgenta, precum si tramvaiele in miscare, cu respectarea celorlalte dispozitii din prezentul regulament. (4) Cand doua vehicule urmeaza sa se intalneasca intr-o intersectie dirijata prin indicatoare, venind de pe doua drumuri publice unde sunt instalate indicatoare cu aceeasi semnificatie, vehiculul care vine din dreapta are prioritate. Pe legea noua (modificata in 2007), nu este specificat nimic in acest sens. Raspunsul C este corect pe legea veche, dar pe noua lege, B este corect.
Codul Rutier (OUG 195/2002)
Articolul 59
(1) În intersecţiile cu circulaţie nedirijată, conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere vehiculelor care circulă pe sine. Acestea pierd prioritatea de trecere când efectuează virajul spre stânga sau când semnalizarea rutieră din acea zonă stabileşte o altă regulă de circulaţie.
(2) În intersecţii, conducătorii vehiculelor care virează spre stânga sunt obligaţi să acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersectează şi care circulă din partea dreapta.
(3) În intersecţiile cu circulaţie dirijată prin indicatoare de prioritate, regula priorităţii de dreapta se respecta numai în cazul în care două vehicule urmează să se întâlnească, fiecare intrând în intersecţie de pe un drum semnalizat cu un indicator având aceeaşi semnificaţie de prioritate sau de pierdere a priorităţii.

Regulamentul Rutier
Articolul 129
(1) Vehiculul care circulă pe un drum public pe care este instalat unul dintre indicatoarele având semnificaţia: "Drum cu prioritate", "Intersecţie cu un drum fără prioritate" sau "Prioritate faţă de circulaţia din sens invers" are prioritate de trecere.
(2) Când două vehicule urmează să se întâlnească într-o intersecţie dirijată prin indicatoare, venind de pe două drumuri publice unde sunt instalate indicatoare cu aceeaşi semnificaţie, vehiculul care vine din dreapta are prioritate.
A să opriţi în dreptul ultimei uşi;
B să opriţi în spatele acestuia şi să vă reluaţi deplasarea numai după ce uşile tramvaiului au fost închise;
C să opriţi la o distanţă de 25 m de tramvai.
A în timpul orelor de pregătire a cursanţilor;
B în permanenţă, când se află în autovehiculele cu inscripţia „ŞCOALA”;
C legal, nu este prevăzut.
A prin reglarea periodică a fasciculului luminos;
B păstrând curate permanent farurile;
C folosind numai lumina de drum.
A la trecerile pentru pietoni;
B în intersecţiile nedirijate;
C ori de câte ori este necesar, pentru evitarea unui pericol imediat.