Studiu de caz CPI Transport Persoane Nr. 225
12 octombrie 2024Conform ADR, este necesar un document de transport în timpul transportului de ambalaje goale?
12 octombrie 2024Studiu de caz CPI Transport Marfă, EXEMPLUL Nr. 12
Acesta este un exemplu de întrebare de studiu de caz, de la examenul oficial. La examenul oficial vor fi 4, 5 sau 6 întrebări de acest fel, fiecare având câte 3 sau 4 cerințe, în total fiind 20 de cerințe pentru tot examenul de studiu de caz. Întrebările de la studiile de caz de la examenul oficial sunt fix cele de aici de pe site.
1. In cadrul pregatirilor pentru plecarea in cursa stabiliti ruta (itinerariul) pe care urmeaza sa va deplasati. Enumerati cel putin 3 elemente pe care trebuie sa le aveti in vedere.
2. In timpul unei curse constatati ca aveti pana. Indicati cel putin 3 masuri de protectie pe care trebuie sa le respectati cu ocazia schimbarii unei roti.
3. Operatorul de transport impune o conduita profesionala exigenta pentru conducatorii auto angajati. Ce trebuie sa faceti privind comportamentul/modul de viata/alimentatia etc., pentru a va afla Intr-o buna forma fizica si mentala Inainte de plecarea in cursa? Indicati 5 factori care contribuie la asigurarea unei forme fizice si mentale bune.
RĂSPUNS:
1. categoriile de drum pentru a nu depasi limitele masei maxime admise pe diferitele categorii de drumuri, daca exista poduri sau tuneluri care pot avea restrictii in ceea ce priveste masele, dimensiunile sau marfurile transportate, utilizarea optima a retelei de drumuri, evitarea aglomeratiilor si/sau a zonelor in care apar de regula ambuteiaje, planificarea deplasarii astfel incat sa se poata respecta pauzele regulamentare, planificare si alegere locuri pentru efectuarea timpilor de odihna, taxe care trebuie achitate, etc.;
2. asigurare vehicul cu frana de stationare, blocare roti cu cale de blocare, montare cric numai pe suprafete sigure, respectarea instructiunilor de utilizare ale cricului, se vor utiliza numai cricuri adecvate vehiculului, nu se patrunde sub vehicul cu nici o parte a corpului, etc.;
3. alimentatie rationala si echilibrata, suficienta, evitarea alimentelor prea grase, odihna suficienta, exercitii fizice, nu se consuma alcool, substante halucinogene, droguri, nu se administreaza medicamente care afecteaza capacitatea de conducere, etc.